Zenekarunk határozatlan ideig nem vállal fellépéseket!

Égzengő zenekar

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls submenutree_node_view() függvényben (/chroot/home/wahavihu/egzengo.hu/html/sites/all/modules/submenutree/submenutree.module 400 sor).

2008. nyarán alakultunk Sopronban, Wallon-Hárs Viktor dalainak (a Gergel balladája albumról) élő előadása céljából. A magyar népzenei hagyományok útján új, saját dallamokra írt szövegeinkkel vállalunk szerepet a bimbódzó nemzettudat kivirágoztatásában. Valljuk, hogy népdal születhet mai világunkban is; nevelgetve, kibontva az őseink által elvetett magvakat, csírákat, vagy éppen a már terebélyes fává cseperedett, örömkönnyeikkel öntözött bánatvirágjaikat.
Hagyományos hangszereink:kaval (ötlyukú furulya), koboz (nyolchúros pengetős), kétfenekű dob és a tekerő. Egyéb hangszereink: furulyák, gitár, darbuka és dzsembe.
Muzsikánk hangzásvilága a magyar hagyomány ősibb rétegeit idézi (az "ősi" nem egyenlő a "régi"-vel, hanem inkább mélységet takar). Úgy érezzük, minél mélyebbre hatolunk hagyományainkban, annál több embert érint meg a mondanivalónk, hiszen mindannyian egy nemzet sarjai vagyunk, egy (zenei) nyelvet beszélünk.

A zenekar tagjai:
Hargitai Gábor (ütősök, gitár, ének)
Lajtai Krisztina (furulyák, kaval, gitár, ének)
Martos Virág (furulyák, kaval, ének)
Wallon-Hárs Viktor (gitár, koboz, tekerő, ének)

Albumainkról itt olvashat.

További képeket itt talál a zenekarról.

wahavi honlaptervezésdrupal